ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ / ECO-WOODENHOUSES

 ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

Οικολογικά σπίτια (eco). Το ξύλο βρίσκεται παντού είναι ανανεώσιμη πρώτη ύλη που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον όταν αποσυντίθεται. Επίσης το ξύλο διατηρεί την ευνοϊκή στάθμη υγρασίας του αέρα του στο εσωτερικό του σπιτιού συμβάλλοντας στην πρόληψη των αναπνευστικών παθήσεων. Έτσι δημιουργείται ένα ισορροπημένο μικροκλίμα και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στους διαμένοντες.

Αντισεισμικότητα. Τα ξύλινα σπίτια είναι αντισεισμικά γιατί έχουν πιο μικρό βάρος ενώ ταυτόχρονα υψηλό βαθμό ελαστικότητας. Έτσι σε περίπτωση σεισμού τα δυναμικά της ταλάντωσης του κτίσματος είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με εκείνα της συμβατικής κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κατάρρευσης εξαιτίας φυσικών παραγόντων (καθίζηση, σεισμοί κλπ.)

Εξοικονόμηση χρόνου κατασκευής. Ο xρόvoς παράδοσης του ξύλινου σπιτιού είναι περίπου 2-3 μήνες σημαντικό σε σχέση με τη κατασκευή ενός συμβατικού σπιτιού. Η γρήγορη αποπεράτωσή του μας δίνει την δυνατότητα να αποφύγουμε περαιτέρω μισθώματα ή να προχωρήσουμε άμεσα σε επαγγελματική εκμετάλλευση.

Οικονομία στη θέρμανση. Το ξύλο είναι το πιο ζεστό δομικό υλικό, οπότε με τα σωστά θερμομονωτικά υλικά (στην τοιχοποιΐα, στέγη, μεσοπάτωμα) εξασφαλίζεται απόλυτη ζέστη το χειμώνα και δροσιά για το καλοκαίρι με ελάχιστα έξοδα ενίσχυσης του χώρου (air condition, τζάκι, θερμοπομποί, κλπ.). Τα eco ξύλινα σπίτια μας εξάλλου συνεργάζονται άψογα με σύγχρονα φωτοβολταϊκά συστήματα για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Συντήρηση. Τα ξύλινα σπίτια χρειάζονται ΜΟΝΟ εξωτερικά ένα επαναληπτικό βερνίκωμα κάθε 4 με 6 χρόνια

Σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τα κορμόσπιτα δεν καίγονται γρήγορα. Μάλιστα για επιπλέον προστασία υπάρχει η δυνατότητα να επαλειφθεί με ειδικά υλικά εμποτισμού τα οποία έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν ακόμη περισσότερο την καύση τους. Εξάλλου έχει διαπιστωθεί ότι ξύλινες κατοικίες που έχουν καεί διατηρούν την αντοχή τους και έτσι με μία ειδική επεξεργασία λείανσης μπορούν να αποκτήσουν ξανά την αρχική τους μορφή. Σε αντίθετη περίπτωση στις συμβατικές κατοικίες μετά από φωτιά οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβάλλουν την κατεδάφισή τους.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ – ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ
Η ξυλεία την οποία χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές μας είναι A” ποιότητας Σουηδική ξυλεία και Σκανδιναβική Πεύκη. Σε όλες τις περιπτώσεις υπόκειται σε επεξεργασία εμποτισμού αρχικά από τα συνεργεία μας, με ειδικά οικολογικά συντηρητικά, ώστε να είναι ανθεκτική στην έκθεση της στον ήλιο και στην υγρασία, καθώς επίσης στο σαράκι και σε άλλους επιβλαβείς για το ξύλο μικροοργανισμούς. Τα βερνίκια αυτά, τα οποία είναι και βραδύκαυστα, απορροφώνται από το ξύλο, με αποτέλεσμα μετά από 4 έως και 6 χρόνια (ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, παραθαλάσσιες περιοχές, κλπ.) θα χρειαστεί ένα πέρασμα ΜΟΝΟ εξωτερικά για την συντήρηση του ξύλου. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την μακροβιότητα των ξύλινων κατασκευών μας για μια ζωή. Τα βερνίκια αυτά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με την απόχρωση που θέλετε να δώσετε στην κατασκευή σας.

 

ΕΙΔΗ ΞΥΛΕΙΑΣ
Στην έκθεση μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα επιλογών ανάμεσα σε κορμούς με ορθογωνικό ή στρογγυλό σχήμα, σε αντικολλητούς κορμούς καθώς επίσης και με διαφορετικές διατομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην δόμηση των Ξύλινων Σπιτιών. Επίσης στην έκθεσή μας μπορείτε να βρείτε πολλές προτάσεις σε φωτογραφήσεις Ξύλινων Σπιτιών.

 

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
Εξαιτίας των χαμηλών φορτίων των ξύλινων σπιτιών η θεμελίωσή τους μπορεί να γίνει με συμβατικούς τρόπους όπως με οπλισμένο σκυρόδεμα, λιθοδομή κλπ. Η τσιμεντένια βάση κατασκευάζεται με μεμονωμένα κολωνάκια, περιμετρική τοιχοποιΐα, μπάζωμα εσωτερικά και τέλος στρώση από πλάκα οπλισμένου με πλέγμα σκυροδέματος. Φυσικά μπορεί να προηγηθεί εκσκαφή εάν πρόκειται να βγάλουμε υπόγειους χώρους.

 

ΤΟΙΧΕΙΑ - ΜΟΝΩΣΗ
Τα τοιχεία κατασκευάζονται διπλά και ενδιάμεσα παρεμβάλλεται ασφαλτική αναπνέουσα μεμβράνη (για την υγρασία) και μόνωση DOW ή πετροβάμβακας (5cm ) για πλήρη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Το τελικό πάχος των τοιχείων διαμορφώνεται ανάλογα με τα κριτήρια αισθητικής, αρχιτεκτονικής, λειτουργικότητας και οικονομικής δυνατότητας του πελάτη. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται η στατικότητα και η θερμομονωτικότητα του κτίσματος. Το ξύλο συνδυάζεται όμορφα και με άλλα δομικά υλικά όπως σοβάς (εάν θέλετε η εξωτερική όψη του κτίσματος να είναι σοβατισμένη), γυψοσανίδα, πέτρες κλπ. Επίσης οι τοιχοποιΐες μπορούν να γίνουν με μονά τοιχεία, κάνοντας οριζόντια διαδοχική τοποθέτηση (ο ένας κορμός πάνω στον άλλο). Σ΄αυτήν την περίπτωση στηριζόμαστε μόνο στην θερμομονωτικότητα του ξύλου, χρησιμοποιώντας σύνθετες αντικολλητές ξυλείες σε κατάλληλες ανά περίπτωση διατομή.

 

ΣΤΕΓΕΣ
Βασική προϋπόθεση για τη μακροβιότητα του ξύλινου σπιτιού, είναι η κατασκευή αεριζόμενης και αναπνέουσας στέγης. “Ετσι επιτρέπεται στους υδρατμούς που δημιουργούνται στο εσωτερικό να βγουν έξω. Η κατασκευή των στεγών μας λοιπόν γίνεται ως εξής: Δοκοί στήριξης στέγης, επένδυση οροφής με εμφανή δοκάρια (προαιρετικά), φράγμα υγρασίας, μόνωση DOW ή πετροβάμβακα (10cm), αδιάβροχη αναπνέουσα μεμβράνη, πήχες εξαερισμού, σανίδες οροφής και τέλος τοποθέτηση κεραμιδιών (όλων των τύπων, ασφαλτικά, ρωμαϊκά, κλπ.).

 

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
Ελάτε να διαλέξουμε μαζί τα κουφώματα και τις πόρτες που σας ενδιαφέρουν. Κατασκευάζονται από επιλεγμένη ξυλεία για την αποφυγή ρόζων, κλείνουν με αεροστεγές σφράγισμα σιλικόνης, διπλά τζάμια και διπλές λαστιχώσεις για πλήρη ηχομόνωση, κλειδαριές και χερούλια ειδικής αντιδιαβρωτικής επίστρωσης.

 

 

ΜΕΣΟΠΑΤΩΜΑ
Η κατασκευή στήριξης του πατώματος του ενδιάμεσου ορόφου, γίνεται με ορθογώνιους αντικολλητούς κορμούς οι οποίοι τοποθετούνται κάθε 400χιλ. περίπου. Αποτελούν και αυτοί μέρος της φέρουσας κατασκευής γιατί κλειδώνουν στις άκρες τους , στην τοιχοποιΐα. Στην συνέχεια τοποθετείται ταβανοπάτωμα, πετροβάμβακας 5εκ., υδροαπωθητικές μεμβράνες και επαναληπτικό ξύλο πάτωμα ή πλακάκι.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Όλες οι παροχές περνιούνται με τέτοιον τρόπο ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια επέμβαση στο μέλλον να είναι δυνατή χωρίς να δημιουργηθούν ζημιές στην κατασκευή.

Συγκεκριμένα οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις περνιούνται μέσα σε κατάλληλα σπιράλ (κανάλια) και χρησιμοποιούνται πρίζες της εταιρείας legrand. Περιλαμβάνεται δίκτυο καλωδιώσεων, σωλήνες, καλώδια, πρίζες και γενικός πίνακας ανάλογα την παροχή, μονοφασική ή τριφασική.
Στην υδραυλική εγκατάσταση καλύπτεται η παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης του κτίσματος. Περιλαμβάνονται σωληνώσεις ισογείου και ορόφου και κεντρική αναμονή έως πέντε μέτρα εκτός σπιτιού.

 

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Τα μπάνια περιλαμβάνουν μπανιέρα ή ντουζιέρα, λεκάνη νιπτήρα και τις μπαταρίες τους. Τα δάπεδα και τα τοιχεία τους καλύπτονται με κεραμικά πλακίδια.

 

ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ
Περιλαμβάνονται ντουλάπια δαπέδου και κρεμαστά, πάγκος και πλάτη με νεροχύτη ανοξείδωτο και θερμομεικτική μπαταρία.
Οι ντουλάπες των υπνοδωματίων είναι δίφυλλες με ράφια και συρτάρια.

 

ΣΚΑΛΕΣ
Οι σκάλες είναι κατασκευασμένες από μασίφ ξυλεία πεύκης με κάγκελα και κουπαστές. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλης ξυλείας σε δρυ, οξυά ή και ιρόκο.